Vårt team

Här kan du läsa mer om oss involverade i Handlingar.se.

Elenor Weijmar

Projektledare & utgivare

Jag tror på allas rätt att använda information från myndigheter för att förbättra och innovera verksamheter. Jag drivs av att upplysa studenter, företagare och medborgare om offentlighetsprincipen!

På Handlingar.se arbetar jag med projektledning, utbildning och research. Jag är även ansvarig utgivare av plattformen.

Mina uppgifter består av att hålla i utbildningar och presentationer, bedriva research och projekthanteringen tillsammans med teamet.

Mattias Axell

Teknik & Stf. Utgivare

Anförare för en digital offentlighetsprincip och allas rätt att ta del av allmänna handlingar kostnadsfritt och digitalt. Verkar för bättre offentlig marknad och effektivare offentlig sektor genom öppenhet.

Ansvarar för samordning av volontärer, teknisk utveckling med internationella idéburna partners.

Uppgifter är främst utvecklingsfrågor för projektet, tekniken och verkar för att modernisering av grundlag ska omsättas i praktiken.

Erik Jäderberg

Systemadministratör

Jag tror på att utveckling förutsätter att man ska ha en “kunnig nyfikenhet”, där öppen data och mjukvara främjar denna kunniga nyfikenheten att man e.g. inte måste ominstallera operativsystemet vid problem, utan kan felsöka det till botten. Jag engagerar mig då jag tycker att utveckling är väldigt viktigt, både för mig själv samt som jag gläds av andras utveckling.

Jag ansvarar för systemadministrationen.

Jag arbetar bland annat med att säkerhetsfixar, installationer av nya funktioner, uppdateringar av applikationer & operativsystem.

Du? Gå med oss!

Ideella välkomnas

Är det viktigt för dig att kunna nyttja din rättighet att ta del av information som du betalat genom din skatt? Du är välkommen att engagera dig i rörelsen för ökad insyn. Oavsett din kapacitet och dina färdigheter behövs din unika hjälp i projektet.

Är du kanske bra på att…

  • Ta fram vackra grafiska verk att kommunicera?
  • Bra med tangenterna som skribent?
  • Strategisk i din kommunikation?
  • Kunnig med programmering och kod?
  • En mästare på att tolka och argumentera utifrån lagboken?

Välkommen att ta kontakt med oss för att gå med och hjälpa till!