Donera till Handlingar.se

Handlingar.se hjälper dig att få information från myndigheter och företag i offentlig sektor på ett och samma ställe. Denna information är du som skattebetalare delägare av. Du har rätt att ta del av informationen och skapa värde med den för din sak.

Volontärerna bakom Handlingar.se jobbar ideellt för att utveckla plattformen och hjälper företagare, journalister och forskare att jobba mer effektivt med offentlig information.

Intäkter som plattformen idag har är Handlingar Pro. Det är en tilläggstjänst som för en billig månadsprenumeration möjliggör för journalister, företag, forskare och medborgare att enklare använda myndighetsinformation för sin verksamhet. 

Det blir lättare för användaren att jobba med offentlighetsprincipen som ett verktyg mer effektivt helt enkelt. Och billigare för myndigheter att slippa lämna ut samma handling om och om igen. Som exempel skulle Länsstyrelsen Gävleborg kunna spara massor när människor gång på gång begär ut info om händelserna med schimpanserna på Furvuviksparken i december 2022.

All ideell verksamhet drivs av volontärerna i projektgruppen i den ideella föreningen Open Knowledge Sweden.

All kommersiell funktionalitet som Handlingar Pro och separata tjänster drivs av Digital Openers AB som är ett socialt företag vars uppdrag är digital öppenhet för samhällsnytta. 

Handlingar.se öppnar nu upp för donationer till projektet. Vi använder oss av Open Collective som är en välkänd plattform där över 15,000 projekt globalt samlar in donationer till insamlingar. Det är möjligt att anpassa ditt engångsbidrag eller ett återkommande bidrag. Stort tack!